opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1717 reviews

Nu 20% korting op alle Magic Truffels, Kratom en alle Paddo Growkits! CODE: VOLMAGIE
Nu 20% korting op alle Magic Truffels, Kratom en alle Paddo Growkits! CODE: VOLMAGIE

Als je dacht dat de wereld van kruiden en planten alleen maar saai en stoffig was, dan heb je het mis. In het assortiment van Dutch-Smart vind je namelijk een enorm scala aan krachtige planten. Deze kruiden zijn als de rocksterren onder de planten: ze hebben niet alleen een verleden vol mysterie, maar ze kunnen ook een interessante draai aan je avond geven. Want wie heeft er nou geen behoefte aan een beetje extra flair in het leven? Of je nu een zen-moment wilt creëren of gewoon even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur, deze kruiden zijn er voor je. Geen ingewikkelde rituelen of dure apparaten nodig, gewoon een kopje thee of een snufje in je gerechten en je bent klaar voor wat extra kleur in je bestaan. 

De meest rustgevende kruiden van dit moment

In een wereld vol stress en drukte zijn er bepaalde kruiden die je kunnen helpen om even tot rust te komen. Van de kalmerende effecten van Valeriaan tot de spirituele vibes van Nymphaea Ampla, deze kruiden zijn als een chill pill in natuurlijke vorm. Elk kruid heeft zijn eigen unieke karakter en kan op verschillende manieren worden genoten. Of je nu een theedrinker bent of iemand die graag experimenten in de keuken doet, deze kruiden bieden voor ieder wat wils. Laten we eens kijken naar wat deze kruiden te bieden hebben, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw moment van ontspanning.

Valeriaan

Valeriaan is een klassieker als het gaat om kruiden die je helpen om de dag af te sluiten. Deze plant, die al eeuwenlang de wortels van mensen voedt, komt oorspronkelijk uit Europa en Azië. De wortel wordt vaak gebruikt voor een moment van rust na een hectische dag. Met meer dan 250 soorten valeriaan is Valeriana officinalis de populairste in het Westen. Je kunt het eenvoudig als thee bereiden; een paar eetlepels in heet water en je hebt een lekkere, rustgevende drank. Perfect voor die avonden waarop je geen zin hebt om aan de stress te denken. Maar pas op, sommige mensen ervaren de werking als stimulerend, dus wees voorzichtig met je dosering.

  • Bekend om zijn rustgevende eigenschappen
  • Eenvoudig te bereiden als thee
  • Populair in Europa en delen van Azië
  • Kan voor sommige mensen stimulerend werken
  • Ideaal voor een relaxte avond op de bank
 

Skullcap

Skullcap, of zoals zijn vrienden zeggen, Scutellaria lateriflora, is een plant die je in de Nederlandse natuur kunt tegenkomen. Deze kruidige metgezel is perfect voor die momenten waarop je even wilt ontsnappen aan de drukte van het leven. Het bereiden van een kopje Skullcap-thee is een fluitje van een cent: gewoon 2,5 tot 3 gram laten trekken in heet water en je bent good to go. Het is geen wondermiddel, maar het biedt je wel een kans om even stil te staan bij de dingen. Ideaal voor de momenten waarop je je smartphone even aan de kant wilt leggen en gewoon wilt genieten van een rustig moment voor jezelf.

  • Gemakkelijk te bereiden met slechts een paar gram
  • Ideaal voor rustige momenten of meditatiesessies
  • Geen poespas, gewoon een lekkere kop thee
  • Geschikt voor iedereen, van beginners tot doorgewinterde mediteerders
  • Komt uit de Nederlandse natuur, dus een beetje lokaal flair
 

Mexican Tarragon

Mexican Tarragon, of Tagetes lucida, is niet zomaar een kruid; het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Azteken. Dit kruid wordt nog steeds gebruikt in rituelen en heeft een heerlijk anijsaroma dat je zintuigen prikkelt. Het is een veelzijdige plant die je zowel kunt gebruiken om thee van te zetten als in je gerechten. Het is het soort kruid dat je een beetje magisch laat voelen, alsof je een stukje van de Azteken in je keuken hebt. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet? Dus laat je creativiteit de vrije loop en ontdek wat Mexican Tarragon voor jou kan betekenen.

  • Rijke geschiedenis in de Azteekse cultuur
  • Heerlijk anijsaroma dat je gerechten een boost geeft
  • Kan gebruikt worden voor thee of in de keuken
  • Een vleugje magie in je dagelijkse routine
  • Gemakkelijk te bereiden, gewoon laten trekken in heet water
 

Nymphaea Ampla

Nymphaea Ampla, of de Witte Lotus, is een echte schoonheid onder de planten. Deze Europese waterlelie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een interessante toevoeging aan je kruidenarsenaal. De stoffen nupharine en nymphaeine zijn de sterren van de show en bieden unieke mogelijkheden voor de avontuurlijke gebruiker. Al eeuwenlang wordt deze plant geconsumeerd voor spirituele doeleinden, waardoor hij perfect is voor die momenten waarop je je innerlijke zelf wilt verkennen. Of je het nu als thee drinkt of in wijn laat weken, de Witte Lotus biedt een bijzondere ervaring die je niet wilt missen.

  • Prachtige plant met spirituele toepassingen
  • Te gebruiken als thee of in wijn
  • Bevat unieke stoffen zoals nupharine en nymphaeine
  • Ideaal voor het creëren van een speciale sfeer
  • Een echte showstopper in je kruidencollectie
 

Passiebloem

De passiebloem, of Passiflora incarnata, ziet eruit alsof hij zo uit een Avatar-film is geplukt met zijn unieke paarse bloemen. Maar wacht, er is meer! Deze plant bevat harmine en harmaline, stoffen die je kunnen helpen om emotioneel comfort te vinden. Het is de perfecte aanvulling voor een chill avondje, of misschien zelfs een extra dimensie aan je ervaringen met andere psychedelica. Of je het nu als thee drinkt of verdampt, de passiebloem biedt een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Laat je verrassen door deze mooie bloem en zijn mogelijkheden.

  • Unieke, opvallende uiterlijk dat in het oog springt
  • Bevat stoffen die emotioneel comfort kunnen bevorderen
  • Kan als thee of verdampt worden gebruikt
  • Ideaal voor een relaxte avond of om je ervaringen te verdiepen
  • Een echte toevoeging aan elke kruidenverzameling
 

Marihuanilla

Maak kennis met Marihuanilla, officieel bekend als Leonurus sibiricus, maar je kunt het ook gewoon 'kleine marihuana' noemen. Dit kruid is een populaire keuze in Zuid-Amerika en Mexico en wordt vaak gebruikt als een alternatief voor dat andere groene kruid. Het heeft een aangename smaak en kan op verschillende manieren worden genoten. Of je nu een theetje wilt maken of het wilt mengen met andere kruiden voor een extra kick, Marihuanilla biedt een unieke ervaring die je niet wilt missen. Dus waarom niet een beetje experimenteren en kijken wat dit bijzondere kruid voor jou kan betekenen?

  • Kruidenalternatief dat populair is in Zuid-Amerika
  • Heerlijke smaak die je kunt ervaren door het te roken of in thee
  • Gemakkelijk te combineren met andere kruiden
  • Ideaal voor een avontuurlijke benadering van kruiden
  • Een leuke toevoeging aan je kruidenverzameling
 

Sinicuichi

Sinicuichi, oftewel Heimia salicifolia, is de mysterieuze plant die door de Azteken werd gebruikt tijdens transrituelen. Het wordt ook wel een 'auditief hallucinogeen' genoemd, wat betekent dat je misschien wel een andere dimensie van geluid ervaart. Met zijn rijke geschiedenis en unieke effecten is Sinicuichi een must-try voor de avontuurlijke geest. Je kunt het eenvoudig als thee bereiden door een paar gram te laten trekken, en dan maar afwachten wat voor bijzondere ervaringen het biedt. Deze plant heeft de potentie om je zintuigen weer even op scherp te zetten en je in contact te brengen met iets groters dan jezelf.

  • Gebruikt door Azteken voor spirituele en transrituelen
  • Kan auditieve hallucinaties veroorzaken
  • Rijke geschiedenis in de inheemse cultuur van Zuid-Amerika
  • Gemakkelijk te bereiden als thee
  • Een must-try voor de avontuurlijke kruidenliefhebber
 

De geheime wereld van kruiden: een mix van rust en avontuur

Als je dacht dat kruiden alleen in je moeders kookboek thuishoren, dan heb je het mis. Deze botanische schatten zijn als die mysterieuze vrienden die je stiekem in je achterzak meeneemt voor een spontane roadtrip. Neem Valeriaan, bijvoorbeeld. Een kopje thee en je kunt de stress van de dag letterlijk laten wegsmelten. Het is alsof je die irritante buzz van je telefoon even op stil zet. En als je denkt dat je klaar bent met chillen, komt Skullcap om de hoek kijken. Gewoon een simpel kopje thee, en je kunt de wereld aan. Geen gedoe, geen poespas, gewoon jij en je rustige moment. En laten we de Mexicaanse Dragon niet vergeten. Dit kruid heeft een anijsachtige smaak die je bij elke slok het gevoel geeft dat je op een zonovergoten terras in Mexico zit. Wie wil dat nu niet?

Dan hebben we de Witte Lotus, een plant die je misschien doet denken aan een magische onderwaterwereld. Dus, als je ooit in de stemming bent voor wat extra flair, zet dan een potje thee met deze schoonheid. Het is alsof je een klein stukje van de Efteling in je eigen huis haalt. Maar dat is nog niet alles; de Passiebloem komt ook langs met zijn paarse pracht. Het is een plant die je meeneemt op een emotionele achtbaan. En laten we eerlijk zijn, soms heb je gewoon een beetje extra comfort nodig. Wat wordt het? Een mix van al deze kruiden voor de ultieme chill-sessie? Of ga je voor de solo-ervaring? De keuze is aan jou!

Van thee tot rook: de veelzijdigheid van kruiden

Kruiden zijn niet alleen maar voor thee. Nee, dat is te simpel. Neem bijvoorbeeld Marihuanilla. Deze kleine jongen kan worden gerookt of tot thee worden bereid. Ja, dat klopt, je kunt de smaak van 'kleine marihuana' letterlijk proeven zonder de zorgen van een illegale back-alley deal. En het mooie is, je kunt het combineren met andere kruiden voor een echte high. Wie zegt dat je niet creatief kunt zijn met je kruiden? Je kunt zelfs Sinicuichi gebruiken voor een avontuurlijke twist. Het biedt je de kans om auditieve hallucinaties te ervaren. Dat is toch een andere manier om naar je favoriete muziek te luisteren? Gewoon een beetje thee zetten en je wereld verandert in een geluidsspektakel. Maar wees gewaarschuwd: te veel van deze plant kan je misschien met meer vragen dan antwoorden achterlaten.

En dan hebben we de klassieke manier van bereiden: gewoon een potje thee. Het lijkt misschien ouderwets, maar het is de perfecte manier om deze kruiden tot hun recht te laten komen. Met een paar gram van Skullcap en wat heet water heb je binnen no-time een rustgevende drank. Of ga voor de Mexicaanse Dragon en laat het trekken voor een exotische ervaring. Het is net alsof je een stukje van de wereld in je kopje hebt. Dus, of je nu een theeleut of een roker bent, met deze kruiden heb je altijd een manier om van je moment te genieten.

Kruiden zijn er voor elke gelegenheid

Kruiden zijn het ideale metgezel voor je dagelijkse leven. Valeriaan is bijvoorbeeld de relaxte vriend die altijd aan je zijde staat na een harde dag werken. Skullcap is die vriend die je helpt om even stil te staan, terwijl de wereld om je heen raast. Mexican Tarragon? Dat is de flamboyante vriend die elke maaltijd opvrolijkt met zijn anijssmaak. En dan hebben we de Witte Lotus, die je een dosis magie biedt voor die speciale avonden. Want wie zegt dat je geen beetje magie in je leven kunt gebruiken?

Het geheim van deze kruiden is de veelzijdigheid. Ze passen zich aan aan jouw behoeften. Heb je een drukke dag gehad? Valeriaan en Skullcap zijn je go-to's. Wil je een beetje avontuur? Meng Marihuanilla met een andere kruidenmix en zie wat er gebeurt. Of ga voor een Sinicuichi-thee en laat je auditieve zintuigen de vrije loop. De keuze is eindeloos, en dat is precies wat deze kruiden zo leuk maakt.