Ceremoniële Raw Nibs Peru - 200 gram
Onze Raw Cacao Nibs uit Peru zijn speciaal met de hand geplukt met alle aandacht voor kwaliteit en zuiverheid, bedoeld voor ceremonieel gebruik. Na de oogst worden de bonen zorgvuldig in kleine stukjes of nibs gebroken en gewassen met zuiver water om hun pure kwaliteit te behouden.
Inca Spuren Eetbaar: Die Friedr. Vieweg & Sohn Nachf. GmbH & Co. KG kiest zelf voor Inca-Spuren Schokoladen-Täfelchen als Festtagschokolade, maar met een Alltag machen ze, absoluut portierbaren 5-g-Stück, viel haar. Als Tourismus-Student er over nadenkt, wenn in der Prüfung zehn...Dieser Extrakt stamt uit een Entwicklungsland. De cacaobonen komen alleen uit West-Europa, maar de veredeling vindt u ook in de deelstaten van het pan-Europese systeem, waaronder Noorwegen en IJsland.
Op deze manier krijgt u zeker alle geweldige smaak en gezondheidsvoordelen van biologische cacaobonen die duurzaam worden geproduceerd. De hoge kwaliteit en verfijnde smaak - de subtiele rijkdom en complexiteit van de smaak: dit zijn de kenmerken die Peruaanse cacaonibs tot een eersteklas product maken voor culinaire ontdekkingsreizigers, evenals het algemene publiek dat op zoek is naar een gezond dieet. Zodra u deze rauwe cacao nibs in uw eten, voorziet u ons lichaam van de meest vitale voedingsstoffen terwijl u geniet van de heerlijke chocoladesmaak. Leer cacao nibs kennen en fleur uw gerechten en snacks op een gezonde manier op met die rijke smaak!
Gezondheidsvoordelen
Rauwe cacao nibs zijn een Rijke bron van antioxidanten, met name flavonoïden, die bescherming bieden tegen oxidatieve stress en ontstekingen. Ze zijn ook goede bronnen van mineralen zoals magnesium, ijzer en kalium die een rol spelen bij het verzekeren van de gezondheid van het hart, spierkracht en zenuwstabiliteit. Verder biedt hij goede hoeveelheden vezels voor een gezonde spijsvertering en een beter humeur door de aanwezigheid van Theobromine en een kleine hoeveelheid cafeïne.
Ingrediënten
100% Ceremonial Grade Raw Cacao Nibs uit Peru.
Toepassingen
Gebruik Raw Cacao Nibs alleen of gebruik ze als ingrediënt in voedsel.
Gebruik Ceremonieel
Het vroegste ceremoniële gebruik van de cacao nibs gaat terug tot de oude Meso-Amerikaanse culturen - de Maya's en Azteken beschouwden cacao als heilig voedsel, een geschenk van de goden. Een typische ceremoniële dosis varieert van 20 gram tot 40 gram rauwe cacaobonen. Dit komt overeen met ongeveer 20 tot 40 gram van de rauwe cacaobonen . Sommige ceremonies gaan ver over de normale limieten heen, tot wel 42 gram of zelfs meer; dit hangt af van de gebruikte traditie, het beoogde doel van de ceremonie en de ervaring en gevoeligheid van de deelnemers.
1. Stel intentie in: voordat u begint, formuleer voor uzelf wat het doel van de ceremonie is. Misschien is het persoonlijke groei, genezing, dankzeggen, of inzicht krijgen met betrekking tot een specifieke uitdaging.
2. Cacao Nibs selecteren: U hebt alleen hoogwaardige, rauwe, biologische cacao nibs beschikbaar. De beste bronnen zijn die welke duurzaamheid en eerlijke handel ondersteunen. Dit respecteert de cacao in zijn heiligheid, met alleen pure energie.
3. Het maken van de ceremoniële cacaodrank:
• Als je wilt, begin dan met het licht roosteren van de cacaonibs op lage temperatuur om hun aroma naar voren te brengen. Het is optioneel, afhankelijk van je smaak.
• Maal de geroosterde of ongeroosterde cacaonibs tot een fijn poeder, met behulp van een koffiemolen of een vijzel.
• Voeg het cacaopoeder toe aan heet water of uw zuivelalternatief. Voeg zoveel water of melk toe als u wilt, hoe dikker of dunner u de drank wilt .
Voeg indien gewenst natuurlijke zoetstoffen toe zoals honing of ahornsiroop en kruiden zoals chili of kaneel-vanille om extra smaak en energieke eigenschappen te geven. 4. De ceremonie: Zorg ervoor dat je je omgeving hebt schoongemaakt met dingen als salie of Palo Santo. - of geïnitieerd - met het delen van de cacaodrank in een kring van deelnemers
• Wanneer iedereen zijn cacao heeft, vraag ze dan om hun intentie energetisch in de cacao te blazen. Dit 'activeert' het met hun persoonlijke gebed of wens.
• Consumeer de cacao. Drink het in koor op. Neem echt even de tijd om de smaak ervan te proeven; de warmte en energie van de cacao.
• Je kunt de ceremonie voortzetten door te mediteren, zingen, dansen, drummen of iets anders te doen dat je helpt om als groep te verbinden en verdiep je intenties.